آلمان نیز مانند بسیاری از کشورهای اروپایی در حال حاضر با کمبود نیروی کار ماهر مواجه است. در نتیجه فرصتهای شغلی هر روز در حال افزایش است و دولت به دنبال راههایی برای جذب نیروی کار ماهر بیشتر از خارج از کشور به داخل کشور است.
به دلیل پیری و کاهش جمعیت در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، مشاغل خالی که معمولاً توسط کارگران اروپایی پر میشود، با کمبود نامزدهای واجد شرایط مواجه هستند. به همین دلیل، دولت آلمان در حال اصلاح قوانین مهاجرتی خود است تا کار برای اتباع کشورهای دیگر در آلمان آسانتر شود.
ما در این مقاله شغلهایی که بیشترین تکرار را در لیست مشاغل مورد نیاز در آلمان داشتند یا همیشه در این لیست بودند گردآوری کردیم.
چرا کار در آلمان؟
پیدا کردن یک شغل مناسب در آلمان، یکی از اهداف بزرگ و رویایی هر شهروندی در سراسر دنیاست. بوروکراسی اداری منظم و قانونمند آلمان و رعایت حداکثری حقوق کارمندان و کارگران در این کشور از عوامل اصلی است که موجب شده هر کسی آرزوی دریافت پیشنهاد کار از یک کارفرمای آلمانی داشته باشد. به طور خلاصه مزایای کار کردن در آلمان را در این چند مورد شرح دادیم:
- ساعات کاری انعطاف پذیر با 48 ساعت در هفته
- کارمندان در آلمان می توانند 25 تا 40 روز مرخصی در سال دریافت کنند
- متوسط حقوق سالانه بالا بین 64000 تا 81000 یورو است
- مزایای تامین اجتماعی با تعادل کار و زندگی بالا
10 شغل پرتقاضا در آلمان
نقل مکان به یک کشور جدید میتواند یک تجربه هیجانانگیز و چالشبرانگیز باشد، به خصوص زمانی که نوبت به یافتن شغل میرسد. اگر به آلمان مهاجرت می کنید، خوشحال خواهید شد که بدانید فرصتهای شغلی زیادی در صنایع مختلف وجود دارد. در این بخش 10 شغل پرتقاضا در آلمان معرفی شدند تا به شما در تصمیم گیری آگاهانه در مورد آینده شغلی کمک کند.
1- توسعه دهندگان نرم افزار
با افزایش تقاضا برای دیجیتالی شدن و فناوری، توسعه نرم افزار به یکی از پرتقاضاترین مشاغل در آلمان تبدیل شده است. تقاضای زیادی برای افراد حرفه ای با تخصص در زبانهای برنامه نویسی مختلف، از شرکتهای بزرگ گرفته تا استارتآپها وجود دارد.
2- متخصصان فناوری اطلاعات
بخش فناوری به طور مداوم در حال تحول است و متخصصان فناوری اطلاعات تقاضای زیادی دارند. نیاز به متخصصان IT ماهر در آلمان از مدیران شبکه به کارشناسان امنیتی افزایش یافته است.
3-متخصصان مراقبتهای بهداشتی
صنعت مراقبتهای بهداشتی در آلمان یکی از بزرگترین کارفرمایان در این کشور است و انتظار می رود به رشد خود ادامه دهد. تقاضای زیادی برای پزشکان، پرستاران و سایر متخصصان مراقبتهای بهداشتی با مهارتهای تخصصی وجود دارد.
4- مهندسان
آلمان با تمرکز قوی بر نوآوری و فناوری، خانه بسیاری از شرکتهای مهندسی در سطح جهانی است. مهندسی مکانیک، برق و نرم افزار از جمله مشاغل مورد نیاز در آلمان هستند.
5- مشاغل مالی و اقتصادی
آلمان دارای بخش مالی قدرتمندی است که بانکها و شرکتهای بیمه بزرگ زیادی دارد. تقاضای زیادی برای متخصصان مالی از جمله حسابداران، بانکداران و مشاوران مالی وجود دارد.
6- بازاریابی و فروش حرفهای
صنایع بازاریابی و فروش در آلمان به سرعت در حال رشد هستند و تقاضای زیادی برای متخصصان در زمینههایی مانند بازاریابی دیجیتال، مدیریت فروش و مدیریت ارتباط با مشتری وجود دارد.
7- متخصصان منابع انسانی
با ادامه گسترش تجارت، تقاضای فزایندهای برای متخصصان منابع انسانی در آلمان وجود دارد. این متخصصان مسئول مدیریت و توسعه استعدادها و اطمینان از رعایت قوانین و مقررات کار توسط شرکتها هستند.
8- مربیان
بخش آموزش در آلمان در حال رونق است و تقاضای زیادی برای معلمان، مربیان و آموزگاران وجود دارد. چه معلمی باشید که به دنبال ایجاد تغییر در زندگی دانشآموزان است یا یک مربی باتجربه که به دنبال کمک به سازمانها در توسعه کارکنان خود است، فرصتهای زیادی در دسترس است.
9- تدارکات و حمل و نقل
آلمان با زیرساختهای حمل و نقل زیربنایی خود میزبان بسیاری از شرکت های لجستیک و زنجیره تامین در سطح جهانی است. تقاضای زیادی برای متخصصان در حمل و نقل، انبارداری و توزیع وجود دارد.
10- مشاغل حقوقی
آلمان سیستم حقوقی گستردهای دارد. بنابراین تقاضای زیادی برای وکلا، حقوقدانان و سایر متخصصان حقوقی وجود دارد. چه یک وکیل با تجربه یا فارغالتحصیل اخیر دانشکده حقوق باشید، فرصتهای زیادی برای کسانی که علاقهمند به حرفههای حقوقی هستند در دسترس است.
مشاغل مورد نیاز در آلمان کجا اعلام میشوند؟
دولت آلمان در سایت خود مشاغلی که بیشتر مورد نیاز است را لیست میکند. این لیست مرتب به روز میشود و اتباع کشورهای دیگر که به دنبال کار در آلمان هستند، در صورتی که واجد شرایط کار در هر یک از این مشاغل باشند، ممکن است از فرصت های بیشتری برخوردار شوند و شانس بیشتری برای دریافت مجوز کار در آلمان داشته باشند.
بهترین شغل برای خانم ها در آلمان
از میان مشاغلی که ذکر شد، برخی برای خانمها بهترین موقعیت هستند. این شغلها امنیت و درآمد کافی را برای بانوان تضمین میکنند. بهترین شغل برای خانم ها در آلمان شامل موارد زیر است:
- دستیار مدیریت برای مدیریت اداری
- دستیار پزشکی
- فروشنده خرده فروشی
- دستیار دندانپزشک
- دستیار فروش
- کارمند صنعتی
- آرایشگاه
- متخصص هتل
- امور اداری
مراحل درخواست مجوز کار آلمان
در ادامه مراحل درخواست مجوز کار یا ویزا برای شروع کار در آلمان آمده است:
مرحله 1: شرایط لازم را که مربوط به ویزای کاری است که برای درخواست آن برنامهریزی کردهاید، بررسی کنید. ویزاهای کاری که میتوانید انتخاب کنید، ویزای کاری برای متخصصان واجد شرایط، ویزا برای متخصصان فناوری اطلاعات و کارت آبی اتحادیه اروپا است.
مرحله 2: شما باید یک پیشنهاد شغلی در آلمان از یک کارفرمای مجاز آلمانی داشته باشید. این باید یک پیشنهاد کاری مشخص باشد.
مرحله 3: پیشنهاد کاری که دارید باید با تحصیلات شما مرتبط باشد. اجباری نیست که برای دریافت ویزای کار آلمان مدرک دانشگاهی داشته باشید، بلکه مدرکهای فنی حرفهای هم معتبرند.
مرحله 4: کارفرما باید در آلمان باشد.
مرحله 5: واجد شرایط بودن شغلی را که مایل به درخواست آن هستید بررسی کنید.
مرحله 6: پس از بررسی همه چیز، ویزای مناسب را انتخاب کرده و درخواست ویزا را ارسال کنید.
مرحله 7: تمام مدارک مورد نیاز را طبق دستورالعملهای داده شده جمع آوری کنید.
مرحله 8: پس از گرفتن وقت مصاحبه ویزا، در مصاحبه شرکت کنید.
مرحله 9: پرداخت هزینههای مورد نیاز برای ویزای کار آلمان.
مرحله 10: پس از انجام مصاحبه، منتظر پاسخ باشید.
آیا می توانم بدون کار به آلمان مهاجرت کنم؟
اگر شهروند غیر اتحادیه اروپا هستید، نمیتوانید بیش از سه ماه در آلمان زندگی کنید، مگر اینکه در حال کار یا تحصیل باشید. با این حال، اگر شرایط لازم را داشته باشید، می توانید برای ویزای کار درخواست دهید که به شما اجازه میدهد تا شش ماه در آلمان بمانید.
اگر بیش از سه ماه بدون ویزای مناسب در آلمان زندگی کنید، پس از کشف اخراج خواهید شد. این موضوع بر شانس مهاجرت به آلمان در آینده تأثیر میگذارد. همچنین ممکن است مجبور به پرداخت جریمه شوید یا با مجازاتهای قانونی دیگری روبرو شوید.
تنها موردی که می توانید بدون کار یا قصد کار به آلمان مهاجرت کنید این است که با یک شهروند آلمانی یا مقیم دائم ازدواج کرده باشید و آنها توانایی مالی برای حمایت از شما را به عنوان یک تحت تکفل داشته باشند.
هزینه مهاجرت به آلمان چقدر است؟
می توانید انتظار داشته باشید که هزینه انتقال شما به آلمان بیش از 3000 یورو (3400 دلار) باشد. عواملی که باعث افزایش هزینه میشوند عبارتند از: کجا در آلمان زندگی خواهید کرد (اجاره) و از کجا سفر خواهید کرد (هزینه پرواز). به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- ویزای کار 75 یورو
- اجازه اقامت 50 تا 110 یورو
- بیمه درمانی مسافرتی 30 تا 90 یورو برای پوشش سه ماه اول
- بلیط هواپیما یک طرفه 200 تا 600 یورو
- اجاره و واریز سه ماه اول 1500 تا 5000 یورو (بسته به محل زندگی شما)
- هزینه های زندگی برای ماه اول 1000 یورو (1300 دلار)
سخن آخر
آلمان کشوری با اقتصاد پر رونق و فرصتهای شغلی فراوان در صنایع مختلف است. چه به دنبال شروع حرفه خود باشید و چه به دنبال ایجاد تغییر باشید، مشاغل مورد نیاز در آلمان طیف وسیعی از فرصتها را برای حرفهایها با پیشینههای مختلف ارائه می دهد.
برای مهاجرت کاری به آلمان، تسلط به زبان آلمانی بسیار مهم است حتی اگر سطح پایه باشد. زیرا به شما کمک میکند به بازار کار آلمان دسترسی راحتتری داشته باشید. کلاسهای آنلاین زبان آلمانی در این زمینه بسیار کمککننده هستند. همچنین منابع آموزشی رایگان برای زبان آلمانی مانند پادکست، داستان، دیکشنری و کتابهای مفید در این سایت هستند که در زمینه یادگیری زبان آلمانی موثر خواهند بود.