مدرسه زبان آلمانی موندشن

مدرسه زبان آلمانی موندشن

زبان آلمانی سخته؟ هفت دلیل برای آسان بودن و چهار دلیل برای سخت بودن آلمانی

زبان آلمانی سخته؟

آیا واقعا زبان آلمانی سخته؟ اینجا به بررسی چالش‌هایی که در هنگام یادگیری آلمانی با آنها روبرو خواهید شد می‌پردازیم. درواقع زبان آلمانی را گذاشتیم وسط و جوانب سخت و آسان آن را تحلیل کردیم تا بالاخره به این سوال همیشگی زبان‌آموزان به شکل علمی و اصولی پاسخ دهیم.

هفت دلیل برای اینکه می‌گوییم آلمانی آسان است

در این بخش به بررسی هفت دلیل ساده می‌پردازیم که با استناد به آنها می‌توان گفت آلمانی زبان راحتی برای یادگیری است. برخی از جنبه‌های زبان آلمانی قطعا ساده‌تر از بقیه هستند، بنابراین ما با آنها شروع می‌کنیم. در اینجا بخش‌های نه چندان استرس‌زای زبان آلمانی وجود دارد که احتمالاً به سرعت متوجه خواهید شد.

1-زبان آلمانی فقط شش زمان دارد

در زبان انگلیسی می‌توانیم تا فردا صبح زمان‌های مختلف یک فعل را نام ببریم. حال، گذشته، آینده، گذشته نقلی، گذشته بعید، حال کامل، حال کامل استمراری، گذشته کامل استمراری و… اما زبان آلمانی در این مورد سخت‌گیری نمی‌کند و تنها با شش زمان فعل کار شما را راه می‌اندازد!

در زبان آلمانی شکل استمراری برای فعل وجود ندارد و دو عبارت “I play” و “I am playing” دقیقا به یک شکل نوشته می‌شوند یعنی:  “ich spiele” و برای نمایش زمان آن کافی است یک قید «حالا، jetzt» یا «در حال حاضر، gerade» به جمله اضافه کنیم به همین راحتی!

زبان آلمانی سخته؟

2-در زبان آلمانی حتی افعال بی‌قاعده هم باقاعده هستند!

هنگام صرف افعال در خیلی از زبان‌ها تعداد زیادی استثنا وجود دارد که برای یاد گرفتن راهی جز حفظ کردن آنها نداریم. مثل فعل «Read» در زبان انگلیسی که حالت گذشته، حال و آینده آن همه مثل هم است و خیلی افعال دیگر که از قاعده خاصی پیروی نمی‌کنند.

در زبان آلمانی نیز چنین افعال بی‌قاعده‌ای داریم(که البته خیلی کم هستند) اما حتی برای یادگیری آنها هم نیاز به حفظ کردنشان نداریم چون از مجموعه قواعد خود پیروی می‌کنند که اگر این قواعد را بدانیم می‌توانیم روی تمام افعال بی‌قاعده اعمال کنیم.

به عنوان مثال زمان ماضی یا گذشته افعال باقاعده به t ختم می‌شود مثل:

machen — gemacht (to make — made)

اما زمان ماضی افعال بی‌قاعده به en ختم می‌شود مثل:

essen — gegessen (to eat — ate)

بنابراین قوانین تکلیف ما با تمام افعال کاملا روشن می‌شود و هیچ استثنایی برای حفظ کردن نداریم.

زبان آلمانی سخته؟

3-در زبان آلمانی نوع کلمات را(اسم، فعل، قید و…) به راحتی می‌توان تشخیص داد

هنگامی که اولین درس‌های گرامری را یاد می‌گیرید قطعا متوجه خواهید شد که هر نوع کلمه در زبان آلمانی یک نشانه مشخص و همیشگی دارد که همین نشانه تشخیص آن را در یک جمله یا یک عبارت طولانی بسیار آسان می‌کند. چند مثال می‌زنیم:

در آلمانی اسم‌ها همیشه با حرف بزرگ شروع می‌شوند: Apfel, Mann, Frau, Deutsch

تمام افعال آلمانی در حالت مصدر یا به en ختم می‌شوند یا به t: singen, tanzen, machen

اکثر افعال آلمانی در حالت گذشته با ge شروع می‌شوند: gesungen, getanzt, gemacht

زبان آلمانی سخته؟

4-در زبان آلمانی خیلی راحت تلفظ کلمات را یاد می‌گیرید

در آلمانی تقریبا هر کلمه‌ای همانطور که نوشته می‌شود خوانده می‌شود و هیچ حرفی ناگفته باقی نمی‌ماند! حال آنکه در بسیاری از زبان‌ها خصوصا انگلیسی بسیاری از حروف خوانده نمی‌شوند و آنقدر استثنا در تلفظ وجود دارد که حتما باید آنها را یاد بگیرید تا ادا کنید.

پس برای تلفظ درست کلمات در آلمانی کافی است حروف الفبای آلمانی را فرا بگیرید و خود را با صداهای جدیدی که در فارسی نیست وفق دهید آنگاه است که می‌توانید تقریبا تمام کلمات آلمانی را به درستی تلفظ کنید.

5-کلمات طولانی آلمانی ترسناک نیستند!

در زبان آلمانی اغلب به جای ساختن کلمه جدید برای چیزی، کلمات کوچک‌تر را کنار هم می‌گذارند و با آن یک ترکیب جدید می‌سازند. مثلا هنگامی که قرار بوده واژه‌ای برای کلمه «دستکش» دست‌وپا کنند دو کلمه «دست، hand» و «کفش، Schuh» را به هم وصل کردند و کلمه «دستکش، Handschuh» را ساختند که احتمالا منظورشان چیزی بوده که دست را می‌پوشاند!

همین موضوع موجب شده هرگاه از کسی می‌پرسیم زبان آلمانی سخته؟ فورا می‌گوید بله به این کلمه نگاه کن:  ebensversicherungsgesellschaften به معنی «شرکت‌های بیمه عمر». بعد ممکن است از شدت وحشت چشم خود را بگیریم و فرار کنیم!

نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که ما در کلمات مرکب بین اجزای آن فاصله می‌گذاریم اما آلمانی‌ها گویا از فاصله‌گذاری خوششان نمی‌آید و همه را مثل قطار به هم می‌چسبانند و به صورت یک کلمه طولانی تحویل می‌دهند. در صورتی که عبارت بالا در واقع ترکیب سه کلمه «عمر، Lebens» و «بیمه، Versicherungs» و «شرکت‌ها، Gesellschaften» است.

زبان آلمانی سخته؟

6-زبان آلمانی و انگلیسی کلمات مشترک زیادی دارند

خبر خوش برای کسانی که انگلیسی بلدند این است: از آنجا که آلمانی و انگلیسی هر دو ریشه ژرمنی دارند درنتیجه بسیاری از واژه‌های هر دو زبان شبیه هستند یا در نهایت در یکی دو حرف تفاوت دارند اما بهرحال قابل تشخیص هستند. اگر انگلیسی بلدید همین الان بخش زیادی از کلمات آلمانی را بلدید!

7-منابع آموزشی خیلی زیادی برای زبان آلمانی وجود دارد

این مورد برای کسانی که انگیزه کافی ندارند یا خیلی زود از کاری خسته می‌شوند خیلی بدردبخور است: منابع آموزشی متنوع و زیاد! کافی است در سایت گوگل یک سرچ ساده کنید تا به دنیایی بی‌پایان از سرگرمی‌های متنوع وارد شوید که همه سعی دارند به صورت رایگان به شما آلمانی یاد دهند.

کافی است بدانید به چه حوزه‌ای بیشتر علاقه دارید. اگر اهل اخبار هستید سایتی هست که اخبار آلمانی را آهسته ادا می‌کند. اگر اهل ماجراجویی و هیجان هستید، افراد زیادی هستند که سرگذشت خود را به شکل داستان و پادکست صوتی به زبان آلمانی ارائه می‌دهند و حتی متن آلمانی و تمرین هم دارند. در مطلب بهترین و مفیدترین پادکست‌های رایگان زبان آلمانی تعدادی از بهترین و پرطرفدارترین این سایت‌ها و منابع را معرفی کردیم پیشنهاد می‌کنیم حتما مطالعه کنید.

چرا جای دور برویم؟ همینجا هم تعداد زیادی پادکست آلمانی، داستان‌های آلمانی، کتاب‌های مفید به زبان آلمانی برای تمام سطوح، فلش کارت لغات آلمانی و… داریم که همه رایگان و قابل دسترس هستند.

سه دلیل برای اینکه می‌گوییم آلمانی سخت است

از راحتی‌های آلمانی گفتیم از سختی‌هایش نیز بگوییم. دانستن این نکات شما موجب می‌شود آگاهانه وارد این راه جدید شوید و پستی و بلندی‌ها شما را غافلگیر و ناامید نکند.

1-در زبان آلمانی اسامی جنسیت دارند

یکی مواردی که آلمانی را سخت می‌کند همین است که در آلمانی هر اسمی یا مذکر است یا مونث و خنثی و هیچ راه فراری هم ندارید باید آنها را یاد بگیرید چون نقش مهمی در دستور زبان آلمانی دارند.

اما قواعدی نیز وجود دارند که به کمک شما می‌آیند مثلا اسامی مونث همیشه به ung، heit یا keit ختم می‌شوند. یا اکثر واژه‌هایی که تکنولوژی را توصیف می‌کنند مذکر هستند. با دانستن این نکات تشخیص جنسیت کلمات خیلی راحت‌تر می‌شود.

2-در زبان آلمانی یک اسم بر اساس نقش خود در جمله تغییر می‌کند!

آری! اسم همان اسم است اما آیا در این جمله خاص اسم است یا ضمیر یا صفت یا مفعول؟ هر کدام از این نقش‌ها عملکردی دارند و تاثیر خود را روی اسم می‌گذارند. این موضوع بزرگ‌ترین چالشی است که هنگام آموزش زبان آلمانی با آن روبرو می‌شوید.

زبان آلمانی سخته؟

3-لحن گفتار گوینده می‌تواند معنی کلمه را عوض کند!

شاید عجیب و غریب به نظر بیاید اما در زبان آلمانی کلماتی هستند که گاهی از آنها برای تاکید روی یک موضوع یا بیان بهتر احساس گوینده استفاده می‌شود که هیچ ربطی به معنای ظاهری آن ندارد!

به طور مثال کلمه «ja» به معنای «بله» است که گاهی در جملات برای تاکید بیشتر روی منظور گوینده استفاده می‌شود مثلا در جمله «Ich bin ja kein Arzt» که به معنای «البته که من دکتر نیستم!» همانطور که می‌بینید در معنای این جمله کلمه «بله» را نداریم و این کلمه فقط برای تاکید «دکتر نبودن من» در جمله آمده است.

سخت نگیرید یاد بگیرید!

زبان آلمانی سخته؟

حالا واقعا زبان آلمانی سخته؟ همه جوانب سخت و آسان زبان آلمانی را بررسی کردیم و اینک قطعا می‌دانید برای مسلط شدن به زبان آلمانی با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو خواهید شد اما این فرصت را از خود نگیرید. برای یادگیری زبان آلمانی می‌توانید در کلاس‌های آنلاین زبان آلمانی شرکت کنید یا اینکه بهترین روش یادگیری زبان آلمانی در منزل را برای خود پیدا کنید.

آیا یادگیری زبان آلمانی سخت است؟

خیر! یادگیری آلمانی آنقدرها هم که فکر می کنید سخت نیست.

آیا یادگیری زبان آلمانی برای کسانی که انگلیسی بلدند سخت است؟

خیر! اگر انگلیسی بلدید، آلمانی یکی از ساده‌ترین زبان‌ها برای یادگیری شماست.

و اما نکته بسیار مهم:

سهولت و مدت زمان یادگیری به تعهد و انگیزه شما بستگی دارد پس به جای اینکه مدام از خود و دیگران بپرسید زبان آلمانی سخته؟ میزان تعهد و انگیزه را درون خودتان جستجو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

پادکست‌های زبان آلمانی

داستان‌های آلمانی